2013. június 24., hétfő

tenyésztett igazgyöngy karkötő,karlánc fekete - Jelenlegi ára: 1 450 Ft

Tenyésztett sósvízi Akoya igazgyöngy karkötő, kristályokkal. Rendkívül elegáns! A kínálatomban megtalálod a hozzá illő bedugós fülbevalót is.
méret: gyöngy. 8-9mm, karkötő: 14-20cm,  
Mi az az Akoya gyöngy? Akoya gyöngyök alatt a klasszikus japán, kínai vagy korai tenyésztett gyöngyöket értjük. A déltengeri és Tahiti gyöngyökkel szemben a rétegződés ideje itt eltérő lehet. Általában egy-két évig nőnek a gyöngyök a kagylók belsejében. Az Akoya gyöngykagylók sokkal kevesebb gyöngyházat választanak ki, mint a déltengeriek vagy a tahitiek. A gyöngyházréteg ezért az Akoya gyöngyöknél sokkal vékonyabb. Kezeletlen színeik a krém, sárga és zöld – ezzel szemben a kirakatokban többségében fehér, rózsaszín, ezüst és pezsgőszínű gyöngyök láthatók. Ez a mesterséges kezelések eredménye, melyek során kifehérítik a hibás, kevésbé tiszta részeket. A déltengeri gyöngyökkel ellentétben ez a nyersgyöngyökön végzett eljárás Japánban és Kínában fontos szerepet játszik. Szinte egy Akoya gyöngy sincs, ami a maga természetes valójában kerülne az üzletekbe, szemben a tahiti és déltengeri társaikkal. Egy szép, fehér Akoya gyöngysor mindig fehérített és utánkezelt. A gyöngyöket először átfúrják, aztán fehérítik, színezik, majd polírozzák. A következő formákban fordulnak elő: ovális, gomb, csepp, ill. ún. „ barokk” alakban. Értékük elsősorban méretüktől, formájuktól, színüktől, fényüktől és felületük szépségétől függ.
A gyöngyök helyes ápolása: Mivel a gyöngyök természetes képződmények, felületük nagyon lágy és érzékeny. Fémmel és drágakővel való érintkezéskor könnyen karcolódnak. Ajánlott ezért a gyöngyékszereket a többitől külön tartani, leginkább egyesével, selyemzsákocskákban vagy puha anyagból készült tasakban, de be lehet tekerni kendőbe is. Bőrt ne használjunk, mivel a benne levő csersav árt a lüszternek. Ne tegyük ki a gyöngyöket túl erős napfénynek, napozáskor pl. ne viseljük őket. Az izzadság és a naptej árt a felületüknek, a nap sugarai vagy hősugárzó, fűtőtest közelsége pedig kiszárítja a külső gyöngyházrétegeket, mivel az anyag tartalmaz némi vizet. Ne viseljünk gyöngyös ékszert zuhanyzáskor, fürdéskor, se tengerben, se uszodában. A tengervíz nem mentes a szennyeződésektől, az uszoda vize pedig egy sor kémiai anyagot tartalmaz, pl. klórt. A kozmetikumokkal is körültekintően járjunk elé. Ne fújjunk a gyöngyökkel ékesített bőrre parfümöt. Ajánlott sminkelés és fésülködés után felvenni a gyöngyökből álló ékszert, de lehetőleg ilyenkor se krémezett bőrre tegyük. A zsírt, savakat vagy fehérítőt tartalmazó kozmetikumok különösen ártalmasak a gyöngyökre, hasonlóan a krémek, szappanok, samponok, hajszínezők és tisztítószerek. Ezért töröljük le minden hordás után a kozmetikumok és izzadtság maradványait egy puha, száraz, és nem karcoló kendővel. Ne használjunk kefét, szemüvegtörlő kendőt, vagy egyéb, kémiailag kezelt anyagot. A kendő ne legyen se nedves, se vizes, mert ha nedvesség éri a selyemzsákocskát, az anyag szálai bizonyos körülmények közt merevebbé válnak, és ezáltal a gyöngysort is megsérthetik. Két- három évente óvatosan áttörölhetjük olívaolajjal a gyöngyöket, hogy megőrizzük fényük szépségét. Ha követjük a fenti utasításokat, hosszú ideig örömünket leljük majd ékszerünkben és a gyöngyök meghálálják a gondoskodást.


Jelenlegi ára: 1 450 Ft

Az aukció vége: 2013-07-13 07:06
. tenyésztett igazgyöngy karkötő,karlánc fekete - Jelenlegi ára: 1 450 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése